В сборниках этих документы даются кстати с копиями оригиналов.
А оригиналы эти прошли экспертную оценку? И вообще откуда взялись эти оригиналы и где они все это время лежали?
А подвергались за то, что были признаны опасной фракцией, которая имеет цели, что не входят в планы Рейха - а именно создание в Украине независимого государства.
А до этого рейх, когда Бандера формировал Нахтигаль и Ролланд, не знал, что Степан Андреевич за незалежну Украину

Мне кажется, что Бандера переоценил свою значимость и его поэтому опустили на грешную землю. После этого он в лагере стал более плодовторно сотрудничать за "независимую" Украину с новым немецким режимом.
Хотя есть и другое предположение - из Бандеры специально немцы делали образ мученника, дабы его партизаны воевали преимущественно против советских солдат. У Вас есть статистика, сколько немцев партизаны Бандеры завалили во 2-ой мировой???
Давайте тогда оперировать документам а не пересказом чьих-то тенденциозных трудов.
Давайте. Но только я еще пару трудов процитирую. тех кто сидел с Бандерой + документы:
Цікавий факт приводить біограф Бандери Петро Мірчук у книзі "Степан Бандера - символ революційної безкомпромісовості". Посилаючись на відомого націоналістичного діяча Д. Андрієвського, автор приводить цитату із його книги "Наше ув'язнення": "Бандера відразу виявив товариськість супроти мене (справа в тому, що Д. Андрієвський був прибічником голови проводу ОУН-м А. Мельника - В.М.). Він питав про моє здоров'я, чи дістаю пакунки, чи мені досить їсти і чи бракує грошей. Пропонував мені свою поміч і одного дня виніс на прохід та намагався всунути в руку кусень масла". [13] Цей факт, як бачимо, говорить сам за себе і не потребує коментаря.
Кілька характерних штрихів про концентарційний табір Заксенхаузен і, зокрема, про бункер "Целленбау" подавав у своїй книжці спогадів "Армія без держави" отаман "Бульба"-Боровець, якого також прикрили тут гестаповці 1 грудня 1943 р. "Саксенгавзен, - писав він, - це було окремо царство есесів у царстві Гітлера. Там, в лісі, побудоване ціле місто з власними бараками, бункерами, великими будовами, військовими фабриками, шпиталями, крематоріями та газовими камерами. Там були великі бараки для спеціально ізольованих груп в'язнів і навіть домики для різних високопоставлених осіб з-посеред німців та інших націй й Європи. Нас помістили в одному з окремих бункерних бараків, що мав офіційну назву "Целленбау". Я попав у камеру "77"." [14] Далі "Тарас Бульба"-Боровець зауважував, що "Целленбау" мав 90 камер і поряд з ним (в камері "76") сидів французський міністр Дельбо, а в камері "73" -Бандера. "Тарас Бульба" - Боровець аж ніяк не жалівся на обставини свого перебування в "Целленбау". Ось кілька його зауважень.
Допитував його штурмбанфюрер СС Вольф при співучасті гауптмана Шульце. "Д-р Вольф... почав мене переконувати, що мені не загрожує... ніяка небезпека.., щоб я не перебільшував трагедії, що вони мене тут ізолювали виключно для моєї "безпеки"... Це - не в'язниця, не кацет, а тільки "почесна" ізоляція". [15]
Іще:
"В депозиті в нас були гроші і ми мали змогу купувати "Вінницьку махорку". За папір служив клозетний папір."
Отак!
І ще одна вкрай неординарна подія сталась між гітлерівцями і бандерівцями. Тепер її по-своєму коментують шанувальники Бандери і бандерівщини, або ті, хто сьогодні дивиться на минуле через перевернутий бінокль. Справа в тому, що й жовтня 1943 р. керівництво ОУН-бандерівців в краї представило "Відкритий лист панові губернатору Галичини доктору Отто Вехтеру з копіями Геббельсу, Гіммлеру, Кейтелю і Франку. В ньому бандерівці запевняли, що, як і раніше, залишаються вірними союзниками гітлерівської Німеччини і роблять усе можливе, щоб війна закінчилась "німецько-українською перемогою". "В Рейху, - вказують у листі, - працює близько 10 відсотків українського населення. Це є ще одним вкладом у війну за долю Європи. Всім своїм Центрам ми наказали здійснювати постачання точно і безперечно. Хто говорить про негативне ставлення Руху бандерівців до питання про поставки (продовольства гітлерівцям - В. М.), той бреше..." [16]
А далі в листі, крім запевнень у вірності, прохань і пропозицій, були й іронічні вислови, навіть попередження й погрози. Надворі був кінець 1943-го, гітлерівці втрачали на Східному фронті позицію за позицією, бандерівці думали, що настав час їх і пошантажувати.
http://ukrstor.com/ukrstor/maslovskij-5.4.htmlНу и как это называется??? Или Вы скажите, что это все поклеп советской пропаганды и такого не было

Дык вроде это все явно свидетельские показания явно не поборников советской власти. Да и в октябре 1943 направлялось письмо в адрес генерал-губернатора Галичины и это исторический факт. Или такого письма не было???

И до этого Бандера писал ряд писем Фюреру. Так например:
лист Степана Бандери до Гітлера від 3 серпня 1941 року". [12] Автор в тому ж номері журналу приклав до тексту той бандерівський лист, зауваживши, що Бандера впевнено вірив у сприяння Гітлера в процесі формування Української "самостійної" держави. Мало того, в даному листі Бандера висловлював свою глибоку вірність і фюреру, і німецькій армії, яка "звільняє" Україну від московської окупації, "від Москви" (як він виражався) - постійного ворога українських войовничих націоналістів.
Поза тим Бандера звернувся з подібним листом і до Райхсміністра окупованих східних областей Альфреда Розенберга, в якому висловлював готовність і далі співробітничати з нацистським режимом, незважаючи на розгон гестапівцями уряду Я. Стецька. Цей лист закінчувався словами: "Я глибоко переконаний в тому, що Ваша екселенція прийме до уваги наше звернення в справі співробітництва з німецькими властями. Залишаюсь з визначенням глибокої поваги. Степан Бандера, провідник Організації українських націоналістів"....
http://kamen-jahr.ya.ru/replies.xml?item_no=349&ncrnd=4919Но а теперь самое главное:
25 вересня 1944 р. стався безпрецедентний факт в практиці гітлеризму - Бандера з групою своїх прибічників був звільнений з концтабору смерті Заксенхаузен. Правда, частина історіографів ОУН - УПА (в тому числі і біограф Бандери Петро Мірчук) пишуть про те, що Бандера був звільнений наприкінці грудня 1944 р. Але це не відповідає дійсності. Безпрецедентний факт тому, що всі, хто попадав у лапи гестапо і служби безпеки (СД), а тим більше в концтабори смерті, вже на волю не повертались. Навіть тоді, коли гітлерівці впевнювались, що схоплена особа не винна у звинуваченні. Такою була звичайна фашистська практика.
За какие заслуги немцы отпустили истинного борца за независимость Украины в тот момент, когда они терпели поражение на всех фронтах???
Если Бандера был истинным борцом, они его никогда в жизни не отпустили бы, а кончили бы в том лагере. А так они его отпустили, чтоб он хоть как-то силами своих ублюдков воевал с советской властью.
Так что Николай, хватит мифы рассказывать о том, что Бандера был сторонник независимости Украины. Да, он им был, но с одним БОЛЬШИМ УСЛОВИЕМ: эта независимость должна была быть под новым немецким режимом, что намного ужаснее Сталинского режима.
Если я не прав, то объясните разбейте все вышеуказанные мною факты и ответь на главный вопрос: как так случилось, что немцы в 44 отпустили Бандеру??? Вы не забывайте, что Сталин был большевиком и не забывайте о Брестском мирном договоре. Для него Германия была всегда предпочтительнее Франции с Англией.
Опять бред. Сталину было по барабану с кем сотрудничать. его цель была установления большевистского режима в Европе. Гитлер в том момент, подходил на эту роль больше всего! Англия и Франция, как раз хотели направить Гитлера на СССР, а Сталтин наоборот хотел направить Гитлера на Европу. Все реально понимали, что война неизбежна, просто каждый хотел в нее войти позже и в выгодный для себя момент!!!
Факторов было много и начало войны между Германией и СССР нельзя было не учитывать
Да назовите мне глобальные факторы, а не сомнительные стечения обстоятельств, на которые можно было рассчитывать Бандере.
Я Вам назвал глобальное обстоятельство, на которое рассчитывал Бандера: это поддержка фашистов, которые установят новый режим в Украине и она будет независима от большевиков. И он готов был служить этому новому режиму.
А Вы мне, Николай, всякие отговорки детские лепите о многообразии факторов, но логическую цепочку этих факторов так и не привели!
А насчет того, что делать то я устал вам говорить, что целью фракции Бандеры была прежде всего опора на свои силы и Германия не играла какую-то большую роль, тем более учитывая то, что она не собиралась помогать в восстановлении украинской государственности и преследовала свои цели.
Бред. Какие силы были у Бандеры??? Плюс вышеуказанные факты полностью разбивают Ваши нелепые аргументы.
Смешно или нет но к примеру Пилсудский тоже был пешкой в 1-й мировой войне но в результате обманул всех и создал независимое Польское государство, которое не существовало с конца 18 века. Так что примеры в истории были.
Не помню уже данный период истории о Пилсудском, но речь идет не о нем. Еще раз говорю, как по-Вашему Бандера мог добиться независимости Украины в этой войне (ХОТЬ ГИПОТЕТИЧЕСКИ мне смоделируйте эту ситуацию)